5.6.12

●●●




Well to be honest I have never ever eaten avocado yet but when I saw how you can grow your own avocado tree from seed in many blogs lately I've decided to give it a try. Primarly not to eat it but because I believe it will be fascinating to observe the growth... if something will actually happen. And the seed is so beautiful isn't it? 
Do you like avocado and how do you like to prepare it? (I am asking because there is seedless avocado waiting for me in the fridge.) :)

13 komentarjev:

  1. I love avocado and mostly I just eat it with pepper and salt, sometimes a squeeze of lemonjuice. But it it nice in many salads and great as guacamole, too. Just google for guacamole recipes - it is simple to make (don't skip tomatos).
    I'd love to have avocados growing in my garten - here in northern germany it is too cold for that.

    OdgovoriIzbriši
  2. ana, trust me - meni rastejo 4 v tem trenutku - dej ga v zemljo in jo imej mokro. tolk, da bo lohk prebilo lupino (lohk jo pa potrgas, meni raste v obeh primerih) in pustis casu, da nardi svoje. en je velik ze pol metra, ful listov, en je naredil steblce, dva pa sta glih naredila kalcek in razpoko v koscici. btw - ko zacne rast je neustavljiv. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Smash the avocado, stir in tomato, ham (non for a vegetarian version), lime juice, garlic, a small chilli pepper, salt & pepper. Chill for an half hour in the fridge and serve it on a tortilla.
    That's how I always prepare avocado's.

    Enjoy watching your avocado grow, it's a slow process but fun!

    OdgovoriIzbriši
  4. I like it cut in tiny pieces, mixed with steamed shrimps, salt, pepper and lemon juice. Simple and excellent ! Enjoy and post some pictures of the new plant growing soon :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Avokado je super zadeva, jaz si ga včasih za zajtrk kar na kruh namažem. Super je v solatah, še posebno dobr paše z paradižnikom, pa tudi za frapeje je super osnova. Tole kar predlaga Irena, da se da seme v zemljo še nisem poskusila ampak bom. Prejšnjega, ki sem ga imela tako kot ti namočenega v vodi sem na koncu stran vrgla, ker se po več mesecih ni odprl. Mogoče sem pa malo preveč nestrpna...ne vem.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljena Ana;)

    Ze dolgo berem tvoj blog, mislim pa da nisem se nikoli komentirala.

    Tudi jaz sem večrkat poskusila na različne načine, da bi avokadova koščica vzklila. Uspelo mi je, ko sem jo do polovice dala v zemljo v manjsi loncek in pozabila nanj ;). Zemlja vlazna in ne prevec mokra. Ko sem poskušala takole silit z vodo mi ni uspelo, vedno so zgnilile.
    Pa tudi verjetno je odvisno od stanja same koščice.
    Ko je vzklila je kar hitro zrastlo steblo z dvema listoma, do priblizno pol metra in potem se je ustavilo, za cela tri leta ;) Sedaj je visok kakšne 1,2m ampak sem ga ze veckrat presadila. Ko je korenina dosti močna bo koščica odmrla.
    Tako da, z avokadom je kr veliko stropnosti treba. In ce ga prestavis malo "zahibernira" za nekaj časa :)

    Lp maja

    OdgovoriIzbriši
  7. Moja sestra je vzgojila par avokadovcev, zdaj so hecni in malo samevajo na verandi... Avokado pa obožujem v solatah, sendvičih ali kar tako. Super je za guacamole (v tortiljo ga namažeš) in celo presni sladoled lahko narediš z njim!

    OdgovoriIzbriši
  8. Thank you all for your suggestions and infos, I really appreciate it! But I must admit that I waited to long to make something with avocado and it turned bad... :(. The seed is still as it was the first day though... so now I have to wait! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Zdravo sokrajanka!
    Jaz tudi priporočam zmečkan avokado z limono in soljo, je pa res, da je treba pohitet, ker že sproti rjavi. Pa tudi v solati je dober.
    Sicer bi pa bila vesela, če bi bile vse rastline tako trdožive kot avokado. Res je lepo spremljati njegovo rast.

    LP TinaŽ

    OdgovoriIzbriši
  10. Mmm avokado! Kot že rečeno v solatkah je odličen, kot namaz ga je tud fino uporabljat, lahko ga pa daš recimo tudi v testenine... Drugače mi je pa najboljše kadar nardim francoski toast - toast malce namočiš v jajčko, popečeš in nato "namažeš" avokado(se malce stopi in je ful dobro) + popečene bučke pa malo pršuta...mmmmm :D
    Glede vzgajanja avokada pa good luck, jzt sem obupala. :) Mogoče še kdaj poskusim z zemljo...

    Lp, Maja

    OdgovoriIzbriši
  11. And the end of this story will be: after many, many years, a gig avocado tree grew out of her house..
    greetings :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. I have a avocado tree. It wasn't easy tho, tried twice. My flat didn't had too much sun and wasn't too warm, but eventually it worked, and we have a beautiful tree now! So... good luck!

    OdgovoriIzbriši