23.5.12

●●●



Even if I don't have enough time for creating lately, I am playing and trying out several different techniques. Some of them are completely new to me like for instance screen-printing which I've been learning in a worksop these last few weeks (now I need to practice a lot). I've been creating tiny figurines out of clay (I will show them to you soon I hope) and I even painted one cup with porcelain paint marker brushes. I've been looking for this kind of markers for a long time and was thrilled when I finally found them in the local art supplies store. Here you can see my first cup which I named Hinko Smrekar. Not that it has any connection to the actual Slovenian artist who had that name. :)

17 komentarjev:

  1. Odgovori
    1. Alja, tole je trgovinica Taideja v Ajdovščini...
      sicer je to tak otroški paketek in še ne vem koliko bo zadeva obstojna... sicer sem upoštevala vsa navodila in šalčko spekla v domači pečici kar naj bi dovoljevalo kasnejše pranje v stroju itd... ampak navodila pravijo, da ne smeš risati na površine, ki bodo v stiku s hrano tako, da ta izdelek ni prav tisto kar sem iskala...

      Izbriši
  2. .Hinko Smrekar je predhodnik slovenskega stripa, pomemben predvsem zato, ker je v svojih karikaturah prvi (v slo) uporabil stripovski oblaček :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Perfektno ime! Bi imela eno zaradi imena in eno zaradi printa. Looking forward tvojim print izdelkom :)

    OdgovoriIzbriši
  4. :) Hvala Ana! Bila bi počaščena če bi kak moj Hinko stanoval pri tebi...

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasen je tvoj Hinko! Jaz bi ga tudi, kjerkoli, na šalčki ali majčki. Super novica,da lahko v kratkem pričakujemo tvoje screen printe. Jaz pa iščem digitalni print, za bombaž, poznaš koga, ki to dela...bi delal :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Valentina hvala za pohvale... :) glede digitalnega printa na bombaž ne vem točno kaj misliš, ampak če je to navadno tiskanje kot na majčke potem ti lahko pomoje pomagajo v vsaki boljši tiskarni.

      Izbriši
    2. Mislila sem na digitalni tisk za metražo. Sem že decembra vse prečesala in preklicala vrsto tiskarn. Sem mislila, da bi mogoče utegnila vedet, glede na bližino Italije....tam imajo te stroje, samo ne delajo manjše količine, od 1000 m naprej :(. Mogoče bom pa res poskusila še z majčkarji :). Hinko je pa res super, zdaj sem si ga še enkrat ogledala in ni izgubil na šarmu :).

      Izbriši
  6. Že treniraš tiskanje? Pridna! Jaz se lotim naslednji teden :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej Anja... joj ne nisem še nič, ni bilo še časa. Ampak me res že srbijo prsti. :)) Danes sem šla k Miji po barve in rakelj, mislim, da čakajo zadeve tudi nate. :)

      Izbriši
  7. I love this cup! It's a fabulous design. Nice to hear you are screenprinting - it's so much fun, isn't it?
    Have fun experimenting! :) Kx

    OdgovoriIzbriši
  8. Experimenting is good! Cute cup :-)

    OdgovoriIzbriši